Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw project aan universiteit in Hongkong voor dataopbrengst

"We zijn blij dat het uitbreidingsproject van de Hong Kong Baptist University eindelijk is afgerond. We zijn benieuwd naar de onderzoeksgegevens die het project zal opleveren," vertelt Ray Lok, CEO van Full Nature Farms. Full Nature Farms is een vertical farm in Hong Kong dat onlangs een onderzoekscentrum heeft geopend voor de Biologieafdeling van de Hong Kong Baptist University.

Faciliteit
De nieuwe faciliteit ligt bovenop de campus. De faciliteit beschikt over een ontwerp dat zonnepanelen en hernieuwbare energie integreert om het energieverbruik te verminderen. "Om de krappe ruimtes in Hong Kong maximaal te benutten hebben we een mobiel rekensysteem zonder rails geïmplementeerd", legt Roy uit. Het kweekrek is aanpasbaar en uitbreidbaar. Er zijn extra lagen mogelijk en er kan ook een overstap naar een verticaal kweekpijpontwerp gemaakt worden.

Het project
Dit project heeft verschillende bijzondere kenmerken waaronder een railsvrij verplaatsbaar systeem voor de kweekrekken. Ook de waterdichte LED-kweeklampen, een automatisch doseersysteem en dertien ADAMS 3.0-besturingssystemen van het bedrijf maken het project bijzonder. Het besturingssysteem van Full Nature Farms staat centraal in deze opstelling. Het is intern ontwikkeld als een alternatief voor PLC's. Bovendien maken de NFT/DWC trays observatie van de wortelzone mogelijk. Daarmee kunnen de wortels goed groeien.

100 sensoren
Er zijn meer dan 100 sensoren geïntegreerd in het systeem waaronder pH, EC, PPFD, waterpeil, iAQ, CO2, bladsensoren en andere. Dit veelzijdige systeem is compatibel met aquaponics, hydroponics en organische meststoffen. Op die manier vormen biofilm en verstopping geen problemen meer. De op maat gemaakte LED groeilampen garanderen een lange levensduur en precieze spectrumcontrole met minimale warmteproductie. De zelf ontwikkelde iAQ+CO2 sensoren zorgen voor een nauwkeurige monitoring van de luchtkwaliteit binnen budgettaire beperkingen.

Monitorscherm

Lage kosten
Roy en zijn team kunnen de bekabelingskosten en tijd die gepaard gaan met een traditioneel PLC-ontwerp omzeilen. "Met elke ADAMS-besturingssysteem kunnen honderden apparaten en sensoren bediend worden. Daarmee kunnen we moeiteloos duizenden apparaten beheren. Upgrades en systeemaanpassingen zijn simpele taken met onze systemen."

Maandelijks kosten
De open-source ADAMS 3.0 software van Full Nature verlaagt de maandelijkse kosten. Volgens Ray zou het gebruik van een PLC-besturingssysteem of systemen van westerse merken het onmogelijk hebben gemaakt om dit project met zoveel functies binnen het budget te voltooien. "We zijn enthousiast over onze aankomende universiteitsimplementatieprojecten dit jaar", deelt Ray mee.

Voor meer informatie:
Ray Lok, Oprichter en CEO
Full Nature Farms
[email protected]
www.fullnature.com

Publicatiedatum: