Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bedrijven moeten elkaar helpen buiten overvol elektriciteitsnet om"

"Soms heeft de glastuinbouw energie over en die zou dat bijvoorbeeld kunnen leveren aan een ziekenhuis." Dat idee dropt topman John Quist van installatiebedrijf Unica in De Telegraaf. Bedrijven kunnen met terugleveren van energie aan elkaar helpen om meer ruimte op het stroomnet te creëren, zegt hij in de krant aanvulling op de jaarcijfers die het bedrijf presenteert.

Unica heeft vorig jaar Tenergy overgenomen, het bedrijf dat helpt om ruimte op het overvolle stroomnet te creëren. Tenergy heeft een softwareplatform voor energiebalancering en levert balanceringdiensten waaronder noodvermogen aan eindklanten. Als bedrijven aan elkaar leveren, hoeven ze geen beroep te doen op het stroomnet, is het idee van de topman.

De bedrijfsomzet van Unica groeide in 2023 met 11,5% tot € 843 miljoen (2022: € 756 miljoen). De nettowinst nam toe met 17,5% naar € 49,6 miljoen (2022: € 42,2 miljoen). De omzetgroei werd onder andere gerealiseerd met de overname van Tenergy.

Publicatiedatum: