"De Spaanse aardbeien worden in tunnels geteeld", verklaart Silja De Decock van Colruyt tegen Het Laatste Nieuws. "Onze Belgische teelt is veel duurder, omdat ze vaak in verwarmde serres geteeld worden. Bovendien ligt de loonkost in ons land een stuk hoger en die is goed voor zo'n veertig procent van het totale prijskaartje. De laatste jaren zien we dat verschil tussen lokale en Spaanse aardbeien wel kleiner worden." Het Belgische aardbeienseizoen staat in de startblokken. Alleen krijgt de Belgische teelt stevige concurrentie van de Spaanse aardbeien. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
"Beperkte aanvoer Spaanse komkommers zorgt voor ongekend hoge prijzen"
-
Azerbeidzjan verhoogt tomatenexport met 21,9% in 2025
-
Franse kluitsla op water verovert supermarkt met langere houdbaarheid
-
Witte en roze aardbeien winnen terrein naast rode rassen
-
Georgië importeert in tien maanden ruim 21.000 ton tomaten
-
Marokko breidt groei paprika-export verder uit
-
"Late, maar goede start Canarisch tomatenseizoen"
-
"Voorkeur voor rendement bij retail in de winter zet lokale belichte tomatenmarkt onder druk"
-
Totale Europese AGF-productie bedraagt 63,5 miljoen ton in 2024
-
"Opvallende vraag naar gember- en kurkumaplanten nu teelt beter haalbaar blijkt"