Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opschalen legale productie nog uitdaging in wietproef

Voor een verdere, succesvolle, uitrol naar de acht andere gemeentes zijn meer telers en vooral meer wiet nodig. Dat is er (nu) nog niet, ontdekt EenVandaag vier maanden na de start van het experiment in gesprek met betrokkenen.

"Er is nog niet voldoende aanbod om 100 procent over te gaan op het legale aanbod, dat is jammer", deelt coffeeshophouder Rick Brand van De Baron uit Breda. Het blijft nu steken op een derde van zijn totale producten.

Uiteindelijk moeten 10 telers alle shops - zo'n 80 - gaan bevoorraden. De 80 coffeeshops in die 8 gemeenten krijgen na juni 3 maanden de tijd voor het gestaag inbouwen van verkoop van legaal geteeld product, naast hun reguliere verkoop.

De vraag is of ze in het najaar klaar zijn om alleen de legale wiet te verkopen. Expert cannabisbeleid Nicole Maalsté twijfelt eraan. Zij verwacht dat die periode nog eens verlengd zal worden: "Misschien dat dit na 3 maanden blijkt dat er nog niet genoeg is."

Dit voorjaar besloten de betrokken ministeries tot een langere overgangsfase, vooral om telers meer tijd te geven.

Publicatiedatum: