Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouwkavel op Nieuw Prinsenland opnieuw in de verkoop

De Provincie Noord-Brabant heeft wederom de openbare verkoop gestart van een kavel van ca. 25 ha op Nieuw Prinsenland. De vorige verkoopprocedure was onlangs afgebroken omdat de offerte voor een tien MW elektra aansluiting nog niet beschikbaar was. Inmiddels is de opdracht voor deze aansluiting verleend, die begin 2025 gerealiseerd zal zijn. Volgens Enexis, de netbeheerder in dat gebied, kan de betreffende ondernemer naar verwachting begin 2026 over de gewenste transportcapaciteit beschikken.

Dit is de laatste kavel in het duurzame tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland, dat nog niet is verkocht aan een glastuinbouwbedrijf. Provincie Noord-Brabant is eigenaar en verkoopt het perceel via een openbare inschrijving.

TOM
Met de verkoop van deze kavel wordt de directe betrokkenheid van Provincie Noord-Brabant bij dit project afgerond. Nieuw Prinsenland is een initiatief van de inmiddels opgeheven Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM), samen met Cosun Beet Company. De TOM was een samenwerking tussen de provincie en ZLTO. Cosun realiseert op Nieuw Prinsenland een bedrijventerrein gericht op agro en logistiek.

Restwarmte en CO2
De ontwikkelingen in het tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland staan echter niet stil. De reeds daar gevestigde ondernemers zijn samen met de glastuinbouwbedrijven in het Steenbergs Westland het project Osiris gestart. Met dit project beogen de betrokken partijen restwarmte en CO2 van de afvalenergiecentrale van PreZero uit Roosendaal te betrekken. Ook de nu te koop staande kavel participeert in dat project. Als het project doorgaat kan er maximaal 70 MW warmte geleverd worden aan de tuinbouwbedrijven en ca. 87 ton CO2 per jaar.

Bron: Provincie Noord-Brabant

Publicatiedatum: