Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene Kracht Vooruit: "Samen fiksen we het!"

De campagne 'Groene kracht vooruit' is gestart. De campagne, specifiek gericht op beleidsbepalers en politici, is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, de Federatie Vruchtgroente Organisaties, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland, Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland, Plantum en de versnellersgroep sierteelt.

Op de campagnewebsite valt te lezen:

"Wij slaan de handen ineen en bundelen onze groene kracht omdat wij geven om de wereld waarin we telen, wonen en werken. We kennen de uitdagingen waar Nederland voor staat en werken als glastuinders hard aan innovatieve en duurzame oplossingen: van het gas af en overschakelen op zonne-energie, windenergie, groene stroom of aardwarmte. Maar ook: duurzaam en efficiƫnt telen op een kleine oppervlakte en verantwoord omgaan met grondstoffen. Samen fiksen we het!"

In de campagnevideo staan diverse telers centraal die graag in Nederland willen blijven ondernemen.

"Wij zijn de telers die nieuwe wegen inslaan, die vergroening omarmen en verantwoordelijkheid nemen. Wij geven om een groene, duurzame toekomst voor Nederland.

Wij anticiperen op veranderende omstandigheden en zetten stappen om steeds duurzamer en efficiƫnter te telen. Hoewel we al grote stappen hebben gezet, zijn we er nog niet. Maar wij weten: zo lang je meeverandert, blijft er een plek voor je in Nederland om gezonde producten te telen. Samen fiksen we het!"

De campagne is bedoeld om juist politici en beleidsbepalers goed mee te nemen in het sectorverhaal. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig, zoals recent weer te zien was toen na uitspraken Klaas Knot en Frans Timmermans er een mediastorm losbarste.

Publicatiedatum: