Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kas na vondst illegale cannabisteelt gesloten

In de gemeente Venlo is een kas en een bijbehorende ondergrondse ruimte op last van de burgemeester voor één jaar gesloten na overtreding van de Opiumwet. De kas werd voor illegale cannabisteelt gebruikt. Tegen de sluiting werd, tevergeefs zo bleek afgelopen week, bezwaar gemaakt. De Rechtbank Limburg deed uitspraak.

Het besluit om de kas te sluiten is in februari dit jaar genomen, nadat in oktober 2023 bij een doorzoeking sprake bleek van cannabisteelt. Ook werd contant geld en onder meer een wapenstok aangetroffen.

De eigenaar van de kas maakte al tevergeefs bezwaar bij de gemeente. Betwist wordt dat de burgemeester de bevoegdheid heeft voor een gedeelte de kas te sluiten. Het achterste gedeelte van de kas, waar de vondst werd gedaan, is gesloten. De eigenaar zegt de teelt van groenten en fruit in de kas te moeten kunnen verzorgen en bovendien is de kas nodig voor opslag van machines en materialen van een eigen technisch bedrijf. Daarvoor wordt sluiting van het voorste gedeelte van de kas betwist en is om een voorlopig voorziening gevraagd.

Dat verzoek is afgewezen. De Rechtbank Limburg deed op 9 april uitspraak in de op 16 april gepubliceerde uitspraak. Hoger beroep of verzet tegen de uitspraak is niet mogelijk in deze zaak.