Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 15

Tomatenprijs zakt nog stukje verder weg

De tomatenprijs is afgelopen week weer een stukje verder onder het vijfjarig gemiddelde weggezakt bij de veilingen van het VBT. De aardbeienprijs zakt ook, terwijl de middenprijs voor komkommer wel gelijk blijft.


De middenprijs voor trostomaat komt over week 15 uit op 1,076 euro per kilo. Voor losse tomaten komt de prijs uit op 1,158 euro.


De gemiddelde stuksprijs voor komkommer ligt op 28,5 eurocent. Daarmee flirt de prijs met het vijfjarig gemiddelde.


De kropslaprijs is een flink stuk tot onder het vijfjarig gemiddelde gezakt met een gemiddelde stuksprijs in week 15 van 19,7 eurocent.


Een kilo aardbeien leverde in week 15 gemiddeld 5,465 euro per kilo op. Zowel voor het ras Elsanta (5,813) als voor Sonsation (5,786) ligt de middenprijs nog iets hoger.


De prijzen voor asperges zijn met stilaan meer aanvoer van buiten de kas fors gekelderd tot zelfs onder het vijfjarig gemiddelde. Een kilo losse witte asperges deed in week 15 gemiddeld nog 4,989 euro. Een kilo verpakte witte asperges 5,288 euro.

De moeizame prijsvorming in het voorjaar drukte de stemming onder telers, zo bleek uit een daling van de conjunctuurindex.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 15 voor groenten en fruit. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.