Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoektocht naar De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024 weer gestart

Prestige Fruit zoekt dit aardbeienseizoen weer naar de beste versie van de aardbeienslof. Dit jaar met een extra grote editie van de bakkerswedstrijd. De vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander kiest wie de titel 'Beste Aardbeienslof van Nederland 2024' en een seizoen lang gratis Prestige-aardbeien wint.

Een originele en unieke aardbeienslof
Een aardbeienslof bestaat uit een luchtige bodem, romige crème patissière en natuurlijk verse Nederlandse aardbeien, maar Prestige Fruit daagt bakkers uit om een eigen, unieke twist te geven aan de basisreceptuur. Een professionele jury beoordeelt de sloffen op smaak, uitvoering en originaliteit. De jury bestaat uit onder meer:

  • Hidde de Brabander - Meester Patissier
  • Bart de Gans - Patissier en lid van Nederlands Patisserie Team
  • Jurgen Koens - Prestige-ambassadeur en patissier

Groter dan ooit
"Na twee succesvolle edities in 2021 en 2022 is De Beste Aardbeienslof van Nederland dit jaar groter dan ooit. De competitie is ondertussen een echt begrip onder bakkers en patissiers. Prestige Fruit pakt het daarom dit jaar nog groter aan, met vier voorrondes door heel Nederland, zodat alle bakkers en patissiers hun aardbeienslof aan de jury kunnen voorleggen." Alleen de vijftien allerbeste aardbeiensloffen gaan door naar de finale die plaatsvindt op maandag 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen.

'Beste Aardbeienslof van Nederland 2024'
De patissier die de meest smaakvolle, verrassende en perfect bereide aardbeienslof maakt, ontvangt de aardbeientrofee en de eretitel 'De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024'. Daarnaast krijgt de winnaar een seizoen lang verse Prestige-aardbeien ter waarde van €3.000,-, een gepersonaliseerde koksbuis van Le Nouveau Chef, chocoladedecoraties van Dobla en meer.

Voordeel voor de klant
De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024 biedt bakkers een kans om hun creativiteit te bewijzen, maar het levert ook wat op. "Nadat we De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022 wonnen, zijn we de slof in de bakkerij gaan verkopen", vertelt winnares Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk in Enschede. "Mensen kwamen er speciaal voor langs, dat was heel leuk!"

Onderhouden en ontwikkelen van vakmanschap
Hans Spitsbaard van Puro in Ede, die in 2022 derde werd in De Beste Aardbeienslof van Nederland, vindt dat al zijn vakgenoten moeten meedoen. "Het is belangrijk dat we als bakkers en patissiers blijven werken aan onze kwaliteit", zegt Spitsbaard. "Als we achterover leunen en op prijs proberen te winnen van de supermarkten en grote ketens, dan kunnen we beter stoppen. We moeten ons vakmanschap onderhouden en ons blijven doorontwikkelen. Wedstrijden zoals De Beste Aardbeienslof van Nederland stimuleren dat."

Deelnemers kunnen zich vóór maandag 13 mei inschrijven via www.prestigefruit.com/aardbeienslof.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
[email protected]
www.fruitmasters.com

Publicatiedatum: