Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenseizoen Almería terug naar af

Het voorbije tomatenseizoen in de Zuid-Spaanse provincie Almería slaagde er ondanks enige tekenen van herstel niet in om het momentum te behouden vanwege diverse ongunstige factoren die in het verleden telers al deden kiezen voor alternatieve gewassen. Vanaf het begin van het seizoen heeft de hitte geleid tot een overproductie die een prijsstijging in de weg stond. Ondanks een licht herstel tijdens de kerstperiode, bereikten de prijzen niet het niveau van vorig jaar.

Adoración Blanque, secretaris van telersvereniging Asaja, merkt op dat het tomatenseizoen voor geen enkel ras goed is geweest, met overwegend lage prijzen het grootste deel van de tijd. De concurrentie en de weersomstandigheden hebben de situatie gecompliceerd.

Paprika heeft daarentegen stabielere prijzen gekend. Hoewel de recordomzet van vorig jaar niet behaald zal worden, blijft deze hoog, geholpen door een toename in de oogst van 8,5%. Zo is de paprika tot het einde van het seizoen winstgevend gebleven.

Blanque benadrukt evenwel het verschil tussen de exportprijzen en wat de telers daadwerkelijk ontvangen. Ondanks de uitdagingen blijft de paprikasector veerkrachtig, wat niet gezegd kan worden van de tomatensector in Almería.

Bron: diariodealmeria.es

Publicatiedatum: