Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Blootstelling aan voldoende zonlicht is essentieel in teelt van aardbeien op substraat"

Een juiste blootstelling aan licht zorgt voor succes in de aardbeiteelt. Aardbeien hebben behoefte aan ongeveer 6-8 uur direct licht per dag, afhankelijk van het ras.

Antonio Carrera, de bedenker van innovatieve systemen met drie verstelbare rijen, weet dat maar al te goed. Hij neemt dergelijke factoren in overweging bij het ontwerpen en installeren van verticale teeltsystemen. De goten moeten zo gepositioneerd worden dat ze elkaar geen schaduw geven.

"Een goede blootstelling aan zonlicht heeft een positieve invloed op de productiviteit en de kwaliteit van het fruit, omdat het de fotosynthese bevordert, zorgt voor een krachtigere groei en een homogene rijping van het fruit, terwijl het de problemen met waterophoping beperkt, wat de preventie van schimmelaandoeningen vergemakkelijkt. Een onjuiste blootstelling aan zonlicht kan dus leiden tot het niet volledig benutten van de productiecapaciteit en economische verliezen", zegt Antonio Carrera van Combimetal Carrera, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en fabricage van stalen kasconstructies.

"Voor kassen met substraatteelt die geen perfecte blootstelling aan het zonlicht kunnen bieden, raden we de installatie van een tweerijig systeem aan. In sommige gevallen raden we zelfs dat af: onze missie is in de eerste plaats de tevredenheid van de klanten, winst is daarvan slechts een gevolg. Als er echter een zeer goede blootstelling aan zonlicht is, kan zelfs een drierijig systeem worden aanbevolen. De feedback van de telers toont niet alleen aan dat onze systemen efficiënt zijn, maar ook dat de voorbereidende fasen van ontwerp en installatie met professionaliteit worden uitgevoerd."

Voor meer informatie:
Combimetal Carrera Srl
Via Lido 3
75025 Policoro (MT) – Italië
Tel: +39 (0)835 973481
[email protected]
combimetalcarrera.it

Publicatiedatum: