Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kom in de Kas bij CombiVliet in Middenmeer

"De grootte van het bedrijf maakte veel indruk"

De vestiging NoordVliet van CombiVliet heeft zaterdag 6 april voor de eerste keer meegedaan met Kom in de Kas. Ruim 1.500 bezoekers grepen hun kans om een kijkje te nemen op deze locatie die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk is. Dat zijn veel bezoekers voor deze regio waarbij de bezoekadressen ver uit elkaar lagen. Niet te vergelijken met het Westland waar CombiVliet ook een aantal bedrijven heeft. Door het mooie weer kwamen er veel mensen met de fiets. "De parkeerplaats, waar wel 200 auto's kunnen staan, stond gedurende de opening meestal wel vol", vertelt Merle Nuijens HR Adviseur bij NoordVliet.

"Nu de bouw van alle kassen (8 x 12 hectare) is afgerond, vonden wij het een mooi moment om de deuren te openen voor het grote publiek. Het enthousiasme was groot van zowel de bezoekers als van onze medewerkers. Zij vertelden enthousiast over de groei van de planten en hoe het is om op dit bedrijf te werken. Ook vertelden ze wat er allemaal bij komt kijken om deze tomaten in de supermarkt te krijgen", vertelt Lars van Baar Manager Teelt en Biologie van NoordVliet. "De grootte van het bedrijf maakte veel indruk, maar zeker ook de verhalen van ECW en ENNatuurlijk over de productie van de benodigde energie voor de kassen van de verschillende bronnen. Dat er warmte voor de kassen 2,5 km diep wordt opgepompt is iets waar je niet bij stil staat als je een trosje geteelde tomaten koopt."

Source gaf uitleg hoe zij van de grote hoeveelheid data die vrijkomt bij alle bedrijfsprocessen bruikbare en zinvolle informatie maken. Het wordt steeds belangrijker op data te kunnen sturen in de toekomst. Ook de uitleg van CHP Support over de werking van de WKK vonden bezoekers, die wat meer technisch onderlegd waren, boeiend.

NL jobs, het eigen uitzendbureau, gaf een uitleg hoe voor alle mensen die bij ons in het seizoen werken alles wordt geregeld. Denk daarbij aan het vervoer, verzekeringen, administratie, het wegwijs maken in Nederland en natuurlijk huisvesting. Met zowel appartementen op het terrein van CombiVliet zelf als een logiescentrum op Agriport is dit goed georganiseerd.

Koppert had een stand voorzien van diverse producten die in de kassen worden gebruikt om de balans van de biologie te behouden. Deze stand, waar de biologiespecialisten van CombiVliet vertelden hoe de hommels en andere beestjes alles regelen in de kas, werd goed bezocht. Food Fellows die tomaten verwerkt tot sauzen, soepen, etc. zorgde voor lekkere hapjes met uiteraard de tomaat als basis.

"De bezoekers keken hun ogen uit. Dat er zoveel bij komt kijken om de tomaten van deze kwaliteit en smaak in de supermarkt te krijgen voor die prijs. Bezoekers vroegen zich vaak af hoe het mogelijk is dat we nog geld verdienen", vertelt Lars met een glimlach.

"Als je dan na enkele dagen nog mailtjes en appjes krijgt dan is dat een stimulans voor ons om dit ooit nog eens te organiseren. We kregen ook de vraag waarom we dit niet elk jaar doen zodat mensen met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal in de tuinbouw te zien is. In verband met ons hygiƫnebeleid is dit heel lastig te realiseren. Mogelijk wordt dit in de toekomst anders", sluit Merle af.

Voor meer informatie:
CombiVliet
www.combivliet.nl

Publicatiedatum: