Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkmeense tomaten winnen terrein op buitenlandse markten

In het eerste kwartaal van 2024 constateerde Turkmenistan een toename van 3% in de tomatenexport vergeleken met dezelfde periode in 2023. Dat concludeert het MIC in een rapport. Deze stijging laat de groeiende internationale vraag zien naar Turkmeense tuinbouwproducten. De Russische Federatie, de Republiek Kazachstan en de Kirgizische Republiek zijn de voornaamste importeurs. Kazachstan noteerde een opmerkelijke stijging van 20% in de import gedurende deze periode.

Ieder jaar is de hoeveelheid geƫxporteerde tomaten van Turkmenistan nog toegenomen. Van 2020 tot 2023 nam de export toe met 239%. Dat resulteerde in de verkoop van 128 duizend ton tomaten internationaal in 2023. Ten opzichte van 2020 is dit een verviervoudiging. Rusland en Kazachstan blijven de top exportbestemmingen, goed voor respectievelijk 57% en 28% van de export.

Bron: turkmenportal.com

Publicatiedatum: