Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO wil daadkrachtigere bank

Reorganisatieplan Rabobank uitgelekt

Rabobank zet zijn coƶperatieve karakter verder op afstand, zo is te lezen in het uitgelekte reorganisatieplan van CEO Stefaan Decraene, meldt het Financieele Dagblad. Komende woensdag stemt de ledenraad, het hoogste orgaan, hierover.

Lokale vertegenwoordigers mogen hun stem straks nog wel laten horen, maar verliezen inspraak bij belangrijke beslissingen die het hoofdkantoor raken, weet de krant. De CEO Decraene noemde de bank het afgelopen jaar herhaaldelijk log, complex en te hiƫrarchisch en lijkt met een reorganisatieplan daar verandering in te willen brengen.

Volgens Rabobank is het reorganisatieplan geen kostenbesparingsoperatie. Er verdwijnen managementlagen, maar daar komen andere managementfuncties voor terug, aldus een Rabobank-woordvoerder. "We begrijpen dat dit voor een deel van ons personeel een onzekere periode is."

Publicatiedatum: