Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dirk durft het laagst met komkommerprijs

Tholen - Een opvallend gat bij zowel Dirk als Dekamarkt in het aanbod van Galia meloen. In week 14 is deze online niet te bestellen en moeten consumenten uitwijken naar andere online aanbieders waar Galia meloen voor de vaste prijs in het schap ligt. Dirk heeft een scherpe aanbieding in komkommer en Plus verlaagt in week 14 de bloemkoolprijs.

De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

Dirk verlaagt de vaste prijs van avocado weer naar 0,99 cent per stuk. De aanbieding bij Plus blijft doorlopen waardoor de gemiddelde prijs voor de 6e week op 1,25 euro per stuk is. Bij AH, Jumbo, Hoogvliet en Dekamarkt is de avocadoprijs 1,45 cent per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Leken de gevolgde supermarkten het in week 13 behoorlijk eens te zijn (5 supermarktformules rekenden af op 2,49 euro), heeft Dirk de vaste prijs nu verlaagd naar 2,39 euro. In week 14 sluit ook Plus zich aan bij de verlaagde bloemkoolprijs die Hoogvliet en Dekamarkt al hanteerden. Albert Heijn en Jumbo behouden de vaste prijs op 2,59 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Is de Galia meloen uitverkocht? Het geval lijkt zo bij zowel Dirk als bij Dekamarkt waar Galia online niet beschikbaar was in week 14. Bij de andere gevolgde supermarkten ligt hij voor dezelfde prijs in het online schap als in de weken daarvoor.

Klik hier voor een vergroting

Supermarkten brengen in week 14 geen differentiatie aan in de prijs van 2 kilo handsinaasappelen, bij alle supermarkten liggen de producten voor de vaste prijs in het schap. Bij alle gevolgde supermarkten kosten handsinaasappelen 3 euro plus 19 of 29 eurocent, alleen Dirk zit er met 2,99 per netje van 2kg net onder de 3 euro.

Klik hier voor een vergroting

Dirk had een aanbieding in komkommer, deze kostte 0,59 eurocent per stuk in week 14. AH, Jumbo, Plus en Hoogvliet houden hetzelfde prijsniveau aan voor komkommer: 0,95 eurocent per stuk. Dekamarkt hanteert een vaste prijs van 0,89 eurocent per stuk.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.