Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stop the Food Fight present met Kom in de Kas

"Samen in gesprek over hoe je het beste voedsel kunt produceren"

In Erica doet Drenthe Growers dit weekend mee met Kom in de Kas. Speciaal voor die gelegenheid zijn de mannen van het project 'Stop the Food Fight' aanwezig. Karsten de Vreugd en Joris Lohman gaan graag met bezoekers in gesprek over de vraag: 'Hoe kunnen we nu het beste ons voedsel produceren?'. Volledig biologisch in de vollegrond? Of in hightech kassen zoals in Erica? Of is het beste van beide te combineren?

De mannen zijn er 6 april van 10.45 tot 11.45 uur.

Het is goed om het gesprek met elkaar aan te gaan over onze voedselproductie, vindt Inge. "Of we het als telers nu willen of niet, het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen is in discussie. Het aantal middelen dat telers nog mogen gebruiken in de komkommerteelt, wordt minder de komende jaren." Ook met de uitdagingen rondom arbeid en de huisvesting van arbeidsmigranten, energie en water zetten telers, volgens Inge, stappen om de impact op hun omgeving zo klein mogelijk te maken. "Onwetendheid zorgt voor polarisatie, maar het is ook goed om jezelf als teler een spiegel voor te houden en niet de ogen te sluiten voor de kritische omgeving. Daarbij zit de glastuinbouw in een transitie. En dat die transitie niet morgen voltooid is, is het verhaal dat we aan onze omgeving moeten blijven vertellen."

Lees hier het hele verhaal op de speciale publiekspagina van Glastuinbouw Nederland.

Publicatiedatum: