Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste Practoraatdag Curio overtreft alle verwachtingen

"Studenten uitgedaagd om actief bij te dragen aan ontwikkeling duurzame oplossingen binnen land- en tuinbouw"

Curio Breda organiseerde op 3 april een Practoraatdag. De middag stond in het teken van thema's als biodiversiteit en gewasdivers telen, de reis van voedsel van 'water tot mond', innovatieve technologieën als robotisering en 3d-foodprinting, food innovation en duurzame verpakkingen. Ronald de Meester deelt een verslag.

"De eerste practoratendag bij Curio was een groot succes niet alleen door de grote opkomst maar vooral door de manier waarop onze studenten van de opleidingen vakexpert teelt en groene technologie en vakexpert veehouderij de resultaten van hun onderzoeken aan het bedrijfsleven en medestudenten presenteerden.

De studenten lieten hun talenten zien met overtuigende pitches en presentaties over een scala aan innovatieve onderzoeksprojecten waar ze het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Van begin tot eind boeiden ze het publiek met hun enthousiasme en kennis, en lieten ze zien wat ze in huis hebben."

Er waren presentaties over het telen met een LED-kar, de toepassing van micro-algen op substraten, de teelt en toepassing van Sorghum in de veehouderij, de teelt van suikerbieten en het onderzoek naar een nieuw teeltsysteem van kruiden op water, wat één van de studenten voor de Kruidenaer uitvoert tijdens haar stage. "Deze diverse reeks projecten toont de veelzijdigheid en diepgang van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de studenten van Curio."

De practoraatdag stond niet alleen in het teken van de prestaties van de studenten. Het Curio practoraat Agrofood & Biobased nam bedrijven en studenten mee tijdens de inspiratiesessies in de wereld van biodiversiteit en gewasdivers telen, de reis van voedsel van 'water tot mond', innovatieve technologieën als robotisering en 3d-foodprinting, food innovation en duurzame verpakkingen met aansprekende gastsprekers.

"Het succes van deze dag bevestigt dat Curio met het onderzoekend leren en projectmatig werken een goede stap heeft gezet naar een mooie en uitdagende manier van onderwijs heeft gezet, waarbij studenten worden uitgedaagd om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen binnen de land- en tuinbouw."

Publicatiedatum: