Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse techniek CO2-afvang van start in Canada

Het Nederlandse Skytree heeft een overeenkomst gesloten met Deep Sky, een in Montréal gevestigde projectontwikkelaar voor CO2-verwijdering, voor de levering van een Stratus Direct Air Capture (DAC) unit. Deze onlangs geïntroduceerde DAC-unit kan op grote schaal CO₂ uit de directe buitenlucht filteren.

Deep Sky is 's werelds eerste CO2-verwijderingsbedrijf op gigatonschaal en wil het modulaire DAC-systeem van Skytree installeren in zijn innovatiecentrum Deep Sky Labs, waarbij de opgedane kennis beschikbaar wordt gesteld. Het systeem wordt eind 2024 in Canada geïnstalleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de volop aanwezige beschikbaarheid van hernieuwbare waterkrachtenergie in de regio.

De partners zullen tevens onderzoeken hoe ze kunnen opschalen naar een Skytree Stratus DAC-hub als onderdeel van de evaluatiefase bij Deep Sky Labs. Een Skytree DAC-hub bestaat uit meerdere Stratus-units, elk met een capaciteit van 900 ton per jaar, om aan elke CO2-capaciteit vereiste van een specifieke verwijderingslocatie te voldoen.

"In ons onderzoek in Deep Sky Labs naar de beste DAC-technologieën van over de hele wereld, zijn we blij Skytree daaraan te kunnen toevoegen", aldus Damien Steel, CEO van Deep Sky. "Als spin-off van ESA heeft Skytree in de afgelopen tien jaar een kosteneffectief en energiezuinig DAC-systeem ontwikkeld. Skytree is het ermee eens dat er geen netto nul is zonder CO2-verwijdering, en we zien ernaar uit om hun technologie te implementeren en bij te dragen aan een schonere, groenere toekomst."

"We zijn heel blij en trots om samen te werken met Deep Sky. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons in Noord-Amerika en vormt de lancering van Skytree in Canada. Onze samenwerking biedt ons een uitgelezen kans om ons Stratus DAC-systeem te demonstreren en Skytree Cloud te laten zien dat op afstand Stratus-units in het veld bewaakt en onderhoudt. Deep Sky is een toonaangevende wereldwijde innovator in de sector, en onze deelname aan hun CO2-verwijderingsproject is een belangrijke stap voorwaarts", aldus Rob van Straten, CEO van Skytree.

Deep Sky en Skytree willen zich samen inzetten voor de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde CO2-verwijderingstechnologie. Hoogwaardige CDR (carbon dioxide removal) is essentieel voor het behalen van doelen voor netto nul emissies en het beperken van de impact van klimaatverandering. Deep Sky werkt aan het opzetten van grootschalige koolstof verwijderings- en opslaginfrastructuur in Canada. Als projectontwikkelaar brengt het bedrijf de technologieën voor directe lucht- en oceaan-koolstofafvang en -opslag samen onder één dak om oplossingen op commerciële schaal te commercialiseren.

Voor meer informatie:
Skytree
www.skytree.eu
[email protected]

Publicatiedatum: