Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 13

Tomatenprijzen zakken terug

In de aanloop naar Pasen zijn de tomaten- en komkommerprijzen gezakt. Alleen de middenprijzen voor rode en gele paprika's sloten aan het eind van week 13 hoger af dan de week voordien. Dat blijkt uit een nieuw overzicht vanuit het VBT.

Met gemiddelde kiloprijzen van 1,60 euro voor losse tomaten en trostomaten is de prijs in week 13 weer nipt onder het vijfjarig gemiddelde gezakt. Een prijsdaling in deze tijd van het jaar is niet ongewoon, leren de historische cijfers.

De gemiddelde stuksprijs voor komkommer van 37,6 eurocent ligt wel boven het vijfjarig gemiddelde en dat geldt ook voor de middenprijzen voor rode en gele paprika's.

De middenprijzen voor asperges zakte ook een stukje richting Pasen, nadat in week 12 er nog een piek in de prijs te zien was. Losse witte asperges leverden in week 13 gemiddeld 10,48 op en verpakte witte asperges 11,65 euro per kilo.

De harde daling van de aardbeienprijs vlakte in de week richting Pasen iets af. Gemiddeld komt de kiloprijs uit op 7,38 euro. Daarmee blijft de prijs boven het vijfjarig gemiddelde liggen.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 13 voor groenten en fruit. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.