Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitzendwerk belangrijk voor integratie nieuwkomers in Nederland

In 2022 heeft de uitzendbranche in Nederland een belangrijke rol gespeeld in het aan het werk helpen van Oekraïense ontheemden en statushouders. Dit blijkt uit de meest recente cijfers verzameld in de Uitzendmonitor van de ABU. De cijfers tonen een groeiend aantal uitzendkrachten ten opzichte van de voorgaande (corona)jaren; het aantal blijft echter lager dan het totaal van 2019. In 2022 werkten er 1.030.463 mensen als uitzendkracht. Uit de cijfers blijkt ook het belang van uitzendwerk als opstap naar (vast) werk. 74% van de uitzendkrachten die naar een direct dienstverband uitstromen, blijft hier minstens 6 maanden aaneengesloten in werken.

Uitzendwerk is belangrijk voor de integratie van nieuwkomers in Nederland. In december 2022 werkten 15.093 Oekraïense ontheemden als uitzendkracht; dit komt neer op 35% van het totale aantal werkende Oekraïense ontheemden. Zij werken gemiddeld 30 uur per week; 35% van hen werkt 36 uur of meer per week.

Lees hier het hele verhaal bij ABU.

Publicatiedatum: