Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe hoofdstukken in Arbocatalogus voor anderstaligen en uitzendkrachten

Internationale medewerkers brengen extra uitdagingen met zich mee. Met twee nieuwe hoofdstukken in de Arbocatalogus helpt Stigas bij vragen en risico's waar men met anderstaligen en uitzendkrachten tegenaan loopt.

Medewerkers die een taal onvoldoende spreken en/of moeite hebben met lezen en schrijven, kunnen informatie verkeerd begrijpen of zich minder goed uiten. Hierdoor bestaat het risico dat zij niet goed op de hoogte zijn van de regels binnen het bedrijf. Er kunnen dan gevaarlijke of ongezonde situaties ontstaan voor de medewerker zelf en /of collega's. Bij anderstaligen en laaggeletterde medewerkers is het belangrijk om werkafspraken en instructies in meerdere talen te geven en aan te laten sluiten op het taalniveau van medewerkers.

Volgens de Arbowet en de Arbeidstijdenwet zijn uitzendkrachten gelijk aan werknemers in loondienst. Dat betekent dat men als inlener van uitzendkrachten verantwoordelijk is voor een gezonde en veilige werkplek. Ook moet men als inlener zorgen dat persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar zijn uitzendkrachten. Men heeft als bedrijf ook te maken met de uitzendorganisatie. Het is daarom belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de uitzendorganisatie over veilig en gezond werken.

Eerlijk werk is belangrijk en dit is verbonden aan veilig en gezond werken. Binnen Stigas slaan Glastuinbouw Nederland, Plantum, FNV en CNV Vakmensen de handen in elkaar. De organisatie beschrijft technieken en manieren, goede praktijken, normen en praktische handleidingen voor veilig en gezond werken. Het resultaat van dit werk is de Arbocatalogus. Hierin staat beschreven hoe men voor het bedrijf aan de wettelijke voorschriften (Arbowet) kan voldoen.

Hier zijn de twee nieuwe hoofdstukken in de Arbocatalogus bij Stigas te bekijken.

Publicatiedatum: