Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-prijsmonitor avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommer

Nieuwe vaste prijs gevonden voor komkommer in supermarktschap

Tholen - Zowel bloemkool als komkommer hebben bij de meeste retailers een nieuwe vaste prijs gekregen in week 13 en die prijzen liggen dicht bij elkaar. Albert Heijn blijft Galia in de picture zetten door de vijfde aanbieding dit jaar. Sinaasappelen zijn bij twee supermarkten in de aanbieding.

De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

De prijs van avocado is stabiel en bij alle retailers ligt deze tussen de 1,19 euro (het laagst bij Dirk) en net onder de 1,50 euro (de reguliere prijs bij PLUS, door een aanbieding houdt PLUS de gemiddelde prijs de laatste 5 weken op 1,25 euro).

Klik hier voor een vergroting

De gevolgde supermarkten zijn het bijna eens over de bloemkoolprijs. Alleen PLUS hanteert een hogere prijs van 2,99 euro per stuk. Da andere 5 supermarktformules rekenen af op 2,49 euro (Dirk, Hoogvliet, Dekamarkt) of 2,59 euro (Albert Heijn, Jumbo).

Klik hier voor een vergroting

Albert Heijn heeft voor de vijfde maal dit jaar een aanbieding in Galia meloen, voor PLUS is Galia soms een actieproduct. De andere supermarkten houden de prijs stabiel. De goedkoopste ligt bij Dirk en kost 2,49 euro per stuk, de duurste ligt bij Dekamarkt en kost 2,79 per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Albert Heijn en Dirk hebben een aanbieding met 2 kg handsinaasappelen, bij AH houden ze de ronde prijs van 2,50 euro per net aan. De prijs van Dirk ligt op 2,49 euro en is de goedkoopste aanbieder. Bij Jumbo, Hoogvliet, Plus en Dekamarkt kost een netje tussen de 3,19 euro en 3,29 euro.

Klik hier voor een vergroting

Ook over de prijs van komkommer lijken de meeste retailers het eens. Zowel PLUS, AH, Hoogvliet als Jumbo verlagen de vaste prijs naar 0,95 eurocent per stuk. Dirk hanteert sinds week 10 de vaste prijs van 0,79 eurocent per stuk. Dekamarkt zet de nieuwe vaste prijs op 0,89 eurocent per stuk.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.