Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit jaar vroeg spint in paprika's en komkommers

Dit jaar treedt er al vroeg spint op in verschillende gewassen. In februari werden de eerste plekken in paprika en komkommer al gemeld. Nu Floramite niet meer beschikbaar is voor correctie in de groenteteelt, is het van groot belang om extra alert te zijn op spint, meldt Biobest.

In paprika is het essentieel om te zorgen voor een goede basis van roofmijten, zoals Montdorensis. Bij het constateren van spint is het noodzakelijk om direct Phytoseiulus op en rond de getroffen gebieden te plaatsen. Wacht ook niet te lang met het volvelds inzetten van Phytoseiulus en herhaal deze maatregel indien nodig. Als er meerdere spintplekken worden ontdekt, kan ook de galmug Feltiella worden ingezet.


Spintroofmijt (Phytoseiulus persimilis)

Ook in de tomatenteelt neemt spint de laatste jaren ook toe. Het is daarom van groot belang om de populatie van Macrolophus zo snel mogelijk op peil te brengen. Deze populatie vormt de basis voor de bestrijding van vrijwel alle plagen in tomaten, inclusief spint. Scout extra goed langs gevels om de eerste spint waar te nemen. Begin direct met het introduceren van Phytoseiulus zodra er spintplekken worden aangetroffen. Vaak zijn er in tomatenteelt grotere aantallen nodig dan in paprika om de situatie onder controle te houden.

In komkommerteelt wordt naast Montdorensis of Swirskii ook Californicus gebruikt. Deze roofmijt werkt preventief tegen spint en is beter bestand tegen droge omstandigheden dan Phytoseiulus. Echter, bij het waarnemen van spint blijft Phytoseiulus ook in deze teelt de meest geschikte roofmijt.


Spintmijten

In gerberateelt is het voorjaar traditioneel een periode waarin spint in de bloemen op veel bedrijven voorkomt. Feltiella populaties zijn vaak verminderd tijdens de winter en moeten opnieuw worden opgebouwd, waardoor spint vrij spel krijgt. Het regelmatig strooien van Phytoseiulus samen met andere roofmijten kan helpen om de plaag onder controle te houden voordat deze uit de hand loopt. Introduceer ook herhaaldelijk Feltiella om het herstel van de populatie te bevorderen.

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

Publicatiedatum: