Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flipper terug van weggeweest in veel bedekte teelten

In de aprilronde met besluiten van het Ctgb is ingestemd met een grote uitbreiding voor gewasbeschermingsmiddel Flipper Plus. Vrijwel de gehele bedekte teelt krijgt de mogelijkheid de biologische insecticide en aracide te gebruiken, met uitzondering van de paprikateelt.

De RUB-regeling voor Flipper was per 1 november 2023 komen te vervallen. Hierdoor mocht het middel uitsluitend gebruikt worden in de bedekte teelt van aardbei, tomaat en komkommer. Met deze uitbreiding mag dit biologische insecticide voortaan in vrijwel alle bedekte teelten gebruikt worden. Denk aan: bloembollen, potplanten, snijbloemen, de boomkwekerij, houtig klein fruit, aardbeien en alle groentegewassen met uitzondering van paprika.

Het werkt tegen een brede range van insecten, (tulpengal)mijten en is bovendien vriendelijk voor nuttigen waardoor het volgens producent Bayer 'een uitstekende partner is in geïntegreerde spuitschema's met andere producten zoals Sivanto Prime'.

In de sierteelt is er verder ook een uitbreiding van Allstar in diverse (bedekte) sierteelten.

Alle Ctgb-besluiten in de aprilronde zijn hier te bekijken voor gewasbeschermingsmiddelen en voor biociden.

Publicatiedatum: