Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Invoering plattelandswoningen Westland komt eraan

De gemeente Westland gaat het met instrument 'plattelandswoningen' werken, ondanks weerstand vanuit de glastuinbouwsector. Hiervoor is een paraplubestemmingsplan opgesteld. Het college van burgemeesters en wethouders vraagt de gemeenteraad het plan vast te stellen.

De gemeente maakt het met invoering van het instrument plattelandswoningen mogelijk dat woningen in glastuinbouwgebied toch door derden bewoond kunnen worden, ook als ze op grond van een reguliere aanvraag niet in aanmerking komen voor een woonbestemming vanwege een te geringe afstand tot een glastuinbouwbedrijf. Als voorwaarde geldt onder meer wel dat er milieukundig onderzoek is gedaan en dat de woning op de plek de toekomst van de glastuinbouw niet belemmert.

Na vaststelling van het paraplubestemmingsplan, dit voorjaar verwacht, volgt nog publicatie in het Gemeenteblad Westland.