Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense teler prijst Nederlandse rassen

Een kas in Stanishivka, gelegen in de regio Zhytomyr in Oekraïne, is succesvol gestart met het komkommerseizoen en verwacht dit seizoen meer dan 30 ton aan producten te oogsten. Het bedrijf heeft laten zien hoe het komkommers teelt en heeft inzicht gegeven in de afzetkanalen.

Vasyl Tymoshchuk, de directeur van het teeltbedrijf, legde uit hoe ze de komkommerteelt aanpakken, waaronder het gebruik van minerale wol in plaats van grond. Hij benadrukte de natuurlijke samenstelling van hun substraat, dat gemaakt is van basalt. Tymoshchuk prees ook de kwaliteit van hun Nederlandse komkommerassen, waar ze al jarenlang mee werken.

Teelttechnicus Yulia Liyeva benadrukte het vertrouwen van het bedrijf in biocontrolemethoden voor plaagbestrijding, waarbij nuttige insecten worden gebruikt om een natuurlijk evenwicht in de kasomgeving te behouden.

Het bedrijf exporteerde zijn producten voorheen tot februari 2022 naar Europese landen, maar vanwege veranderingen in de marktdynamiek wordt nu voornamelijk aan de binnenlandse vraag voldaan.

Oleg Pendzin, de uitvoerend directeur van de Economic Discussion Club, benadrukte de veranderende marktkansen voor lokale telers, vooral door de afwezigheid van Poolse import dit jaar. Hij waarschuwde echter dat hoewel dit kansen biedt op hogere prijzen, dit mogelijk tijdelijk is tot half juni, wanneer de import wordt verwacht.

Bron: suspilne.media

Publicatiedatum: