Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse frambozen geteeld in kassen in Oekraïne

Het duurde bijna een jaar voordat de kassen in de Oekraïense regio Cherkasy voor het telen van aardbeien afgerond waren. Het subsidieproject duurde lang vanwege vertragingen in de coördinatie met het ministerie en complicaties met de verzending van onderdelen over de grens. Binnenkort worden er frambozenstekken uit het Verenigd Koninkrijk in de kassen geplant, meldt de vereniging Ukrasadprom.

Bijna een jaar geleden, op 24 maart 2023, werd er een overeenkomst getekend met de officiële dealer van het Britse bedrijf Haygrove in Oekraïne, 'IT-Links Service'. Het doel van de overeenkomst was om een project te ontwikkelen voor het installeren van modulaire kassen voor de teelt van aardbeien. Het project is in april afgerond. Daarna waren er bijna vier maanden onderhandelingen met het ministerie. Pas in september werd er uiteindelijk een overeenkomst bereikt voor de levering van Pioneer kassenfolie. Twee maanden later had Haygrove de bestelde producten klaar voor de Oekraïners. Vanwege grensproblemen arriveerden de kassen pas begin februari van dit jaar. De montage nam minder dan een maand in beslag en konden snel in gebruik genomen worden.

Petro Yatsechko, directeur van de Chkalov Agrarische Productiecoöperatie: "We hebben onlangs een overeenkomst gesloten voor de levering van onder andere topkwaliteit frambozenstekken."

Bron: agrotimes.ua

Publicatiedatum: