Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cultivech exporteert eerste sla naar Zuid-Azië

"Zodra mensen hydrocultuur accepteren, zal de markt groot worden"

Voor het eerst heeft het team van Cultivech Egyptische in hydrocultuur geteelde sla geëxporteerd naar Zuid-Azië. Met proeven, educatie en technische ondersteuning hopen ze de teelt in hydrocultuur in Egypte uit te breiden.

Bedrijfsontwikkelingsmanager Nermeen Embaby is ervan overtuigd dat dit een oplossing is voor huidige en toekomstige uitdagingen in de Egyptische AGF-sector.

Hydroponisch geteelde producten
Cultivech, een Egyptisch exportbedrijf, verkrijgt hun verse producten van lokale vollegrondstelers. Daarbij ligt de focus op hydrocultuurproducten. Nermeen: "Ons hoofddoel is om wereldwijd schone en hoogwaardige bladgroenten en vruchtgroenten te leveren. Daarom richten we ons op het leveren van hydrocultuurproducten: ze voldoen aan de marktstandaarden en zorgen voor klanttevredenheid." Ze voegt eraan toe dat er behoorlijk wat hydrocultuuropstellingen in Egypte zijn waaruit ze producten kunnen exporteren.

"Het overgrote deel daarvan bevindt zich in de buurt van Caïro. We verwachten dat wanneer de uitbreiding doorgaat mensen het idee achter deze manier van telen accepteren. Daardoor zal de markt groot worden. Momenteel worden de gewasbeschermingsmiddelen gebruikt om de in de grond levende plagen, zoals nematoden, te overwinnen. Het beïnvloedt de gezondheid van mensen, de kwaliteit van het product en maakt het product ongeschikt voor export. De MRL's overschrijden het bereik. Tegenwoordig is water geen probleem, maar we verwachten dat dit in de toekomst wel een probleem zal worden."

Ze gelooft in de sector en de levering van hydrocultuursystemen van Cultivech. "We ontwerpen, bouwen en adviseren, en helpen telers met educatie over het systeem en het trainen van hun personeel. Het is vaak een nieuwe technologie en we bieden ook technische ondersteuning aan hen. Zodra ze operationeel zijn, kunnen we hun product verwerven en exporteren." Ze laat foto's zien van één van de telers waarmee ze samenwerkt. "Ze breiden uit van 2 naar 17 kassen na slechts één jaar. Hij zag het verschil in de gewassen en in de uiteindelijke resultaten."

Moeilijk te bewijzen
Nermeen ziet dat bestaande telers niet graag overstappen van traditionele naar hydroponische tuinbouw. "Hydroponisch telen is een antwoord op de Egyptische uitdagingen. Telers moeten zien hoe het hen kan helpen, en dat is moeilijk te bewijzen. Ze moeten vaak zelf een keer een terugval ervaren voordat ze ons geloven."

Het Cultivech-team werkt daarom samen met lokale telers en start proeven om de mogelijkheden van verschillende teeltmethoden te tonen. "We hebben een span van een klant gehuurd en laten hen zien hoe je veel meer bladgroenten kunt telen in een NFT-systeem. We doen onderzoek naar de technieken van diepwatercultuur en tonen telers de verschillende oplossingen." Er zijn verschillende mogelijkheden om een faciliteit op te zetten. Dat is afhankelijk van factoren zoals het gekozen gewas, klimaatomstandigheden en investeringsmogelijkheden.

Aardbei
Naast bladgroenten verkent Cultivech ook de potentie van hydrocultuuraardbeienteelt. Ze voeren proeven uit en delen de resultaten met telers om te bepalen of het interessant is om aardbeien op deze manier te telen.

Ze vertelt over het semi-geautomatiseerde systeem dat in de kas is geïnstalleerd. "We willen dat het goedkoop is en gebruiken het om telers te laten zien wat ze kunnen bereiken met hydroponisch telen. Daarnaast proberen we verschillende rassen en teeltmedia."

Cultivech werkte voor de aardbeienteelt samen met een lokale exporteur. Zijn klanten vragen om aardbeien, maar hij wil wel kwalitatieve aardbeien aan kunnen bieden. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de export van olijven. Kwaliteit is belangrijk voor het succes van zijn bedrijf. Hydroponisch geteelde aardbeien zijn een chemievrij product van consistente kwaliteit. Deze aardbeien helpen hem om zijn merk verder uit te breiden. Hij heeft met ons samengewerkt om de proef in het hydroponische systeem te doen."

Zoals wellicht duidelijk is geworden: er gebeurt veel binnen Cultivech. Naast hun hydrocultuurteelt hebben ze onlangs ook de eerste hydrocultuurgeteelde sla naar Zuid-Azië geëxporteerd, waaronder verschillende soorten Batavia en volgroeide kroppen sla.

"Bij het exporteren van onze producten naar Zuid-Azië hebben we verschillende factoren in overweging genomen. Marktonderzoek, kostenanalyse, logistieke vereisten en naleving van importvoorschriften," vat Nermeen samen. "We kijken ook naar export naar het Midden-Oosten: Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zijn interessant. We hebben certificaten om naar Europa te exporteren en zijn op zoek naar klanten met goede betalingsvoorwaarden."

Voor meer informatie:
Cultivech
X8M8+
J3 Maadi
Tel: +2001050902945
[email protected]
www.cultivech.com

Publicatiedatum: