Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Help de plant tegen droogte- en zoutstress"

Tholen - Als producent van hygiëne- en nutriëntenoplossingen heeft Intrahorti de kennis in huis om problemen aan te pakken die in de markt worden gesignaleerd. En één van die actuele problemen is de droogte in onder meer Spanje en Italië. Maar ook in Nederland is het belangrijk om minder water te gebruiken. Claudia Weick, Technical Sales Manager bij Intrahorti: "We zijn bezig met oplossingen om planten te helpen daarmee om te gaan. Ook zoutstress is een probleem, met name in Azië. Het zoute water komt daar steeds verder landinwaarts."

De oplossing voor die waterproblemen zit hem in het stimuleren van de plant om beter met water om te gaan. Claudia: "Je moet bijvoorbeeld zien te zorgen dat een plant geen twee liter water meer nodig heeft, maar met anderhalve liter dezelfde productie kan halen."

De zoektocht naar die oplossingen is vaak een lang en intensief traject. "Je begint met verschillende ideeën, die je naast elkaar gaat uitwerken en onderzoeken. In ons Hortilab telen we verschillende gewassen om de eerste verkennende onderzoeken te doen. In onze nieuw te bouwen fabriek en kantoorruimte, beschikken we over een nog uitgebreider Hortilab, waar we écht de extremen op kunnen zoeken, qua temperatuur bijvoorbeeld. De sector gaat van ons horen."

Goede schoonmaak als basis voor een effectieve desinfectie
Nu Claudia toch aan het woord is, neemt ze de kans waar om te benadrukken dat een goede desinfectie begint met een goede en grondige schoonmaak: "Met schoonmaken haal je al 99% van het microbioom weg en met het desinfecteren haal je ook die laatste procent weg."

Apart merk voor de tuinbouw
Tot slot nog even opheldering over een veel gestelde vraag: we horen diverse benamingen rond Intracare, maar wat is nu precies wat? Claudia legt het uit: "Intrahorti is de naam van de tuinbouwtak binnen het bedrijf Intracare. Intracare zelf bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar als producent van hygiëneproducten, voedingsmiddelen en diergeneesmiddelen, in de veehouderij. Om de tuinder gericht specifieke informatie en service voor de sector te bieden, hebben we Intrahorti gelanceerd."

Daarnaast zijn er nog de merknamen Intra Hydrocare en Intra Hydropure. "Intra Hydropure is het product speciaal ontwikkeld voor de tuinbouwsector, met een uitgebreide biocideregistratie volgens de laatste Europese wetgeving. Een product helemaal klaar voor de toekomst. Al met al door onderscheid te maken in de verschillende merknamen bieden wij de tuinder de beste informatie en service. Pioneers in future-proof Growing."


Claudia Weick en Egbert Bok op HortiContact 2024

Voor meer informatie:
Claudia Weick
Intracare
Voltaweg 4 - 5466 AZ - Veghel
T +31 (0)413 354 105
M +31 6 120 36082
cweick@intrahorti.com
www.intrahorti.com