Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe rode blokpaprika krijgt de naam Mastermind

De nieuwe Enza Zaden rode blokpaprika E20B.0541 krijgt een naam: Mastermind. Dit ras heeft het afgelopen jaar op verschillende bedrijven in een proef gestaan en kwam daar zeer positief uit, deelt het veredelingsbedrijf. "Het ras is groeizaam, productief, levert dikwandige vruchten en heeft de resistientie's TM:0-2 en TSWV:0. Daarnaast behoudt het ras een mooi constant vruchtgewicht gedurende het jaar van rond de 210 gram."

Specifieke eisen
Bij Gubbels Kwekerijen in Maasbree wordt Mastermind dit jaar dan ook voor het eerst geteeld op een grotere oppervlakte. Telers Geert Colbers en Rick Smeets vertellen waarom ze voor het ras gekozen hebben: "We waren voor onze kas met diffuus glas op zoek naar een ras dat met deze omstandigheden om kan gaan. Dat wil dus zeggen, dat het ras groeizaam moet blijven met behoud van kwaliteit en grofheid en vooral vorm, wat onder diffuus glas met andere rassen wel een uitdaging is. Ook moet het ras TSWV:0 resistentie hebben vanwege eerdere problemen met dit virus in onze kassen." Na het ras te hebben bekeken en de resultaten ervan te hebben gezien, besloten de mannen om een gedeelte van de kas vol te zetten met Mastermind.

Goede ervaringen
Tot nu toe zijn de ervaringen zeer positief. "We hebben vroeg zetting toegelaten, waardoor het gewas iets dun kwam te staan. Nadat de vruchten hard waren, kwam de groei weer snel terug en zette het ras makkelijk door. De vruchten hebben een goede vorm en vruchtgewicht. Ook zijn ze dikwandig, waardoor ze met het sorteren makkelijk in de doos gaan", besluiten de heren van Gubbels Kwekerijen tevreden.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB Enkhuizen
Tel: +31 (0)228 350100
info@enzazaden.com
www.enzazaden.com

Publicatiedatum: