Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitstel OSNMA authenticatie smart tacho 2

De huidige smart tacho 2 is een volledig goedgekeurde tachograaf, maar bevat nog niet de OSNMA authenticatie die het had moeten krijgen. TLN publiceerde hier eerder al over. De verwachting van de Europese Commissie was dat OSNMA eind maart 2024 operationeel zou zijn, maar nu geeft zij aan dit niet eerder zal zijn dan eind juni 2024.

De OSNMA authenticatie controleert of het ontvangen satellietsignaal van Galileo afkomstig is, zodat eventuele manipulatie van het satellietsignaal herkend wordt. Vijf maanden nadat de Europese Commissie publiceert dat OSNMA operationeel is, mogen er alleen nog tachografen met OSNMA authenticatie worden ingebouwd in nieuwe voertuigen. Bij een publicatie van eind juni wordt dat dus november dit jaar.

TLN heeft via de IRU erop aangedrongen dat voertuigfabrikanten meer tijd nodig hebben om deze update aan de smart tacho 2 te testen in voertuigen. Hiervoor zijn ook diverse overleggen gevoerd met ACEA (de brancheorganisatie voor voertuigfabrikanten). Dit n.a.v. de uitdagingen de afgelopen maanden bij de installatie van de smart tacho 2 transitietachograaf zijn ondervonden. Die uitdagingen zijn voornamelijk het gevolg van de korte testperiode die voertuigfabrikanten hadden na de type goedkeuring van de transitietachograaf.

Bron: TLN

Publicatiedatum: