Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van der Pluijm, Feeling Fresh:

"Vroege vraag vanuit Noord-Amerika naar Hollandse paprika's na goed Spaans seizoen"

Tholen - De Hollandse vruchtgroentenexport naar Noord-Amerika is alweer opgestart, maar ook de export van Spaanse paprika's is deze winter goed doorgelopen, vertelt Marcel van der Pluijm van Feeling Fresh. "In oktober gingen er nogal wat hurricanes over het westen van Mexico. Hierdoor viel er nogal wat productie weg en zagen we de hele winter een goede vraag naar paprika's."

"Vorig jaar zagen we nog dat de luchtvrachttarieven de eerste maanden op een relatief hoog niveau lagen. Dit jaar lagen die weer op het niveau van voor de pandemie. Nu mochten de Spaanse paprika's pas vanaf half januari naar Noord-Amerika geƫxporteerd worden, maar dat versterkte de vraag wel. Omdat er in de winter minder passagiersvluchten met toeristen naar Amerika gingen was degene met air space king", vertelt Marcel.


Demian van Duivenbode

"Vanwege de tekorten hebben we het Spaanse seizoen goed door kunnen trekken en zijn we twee weken terug ook met de export van de eerste Hollandse paprika's gestart. Dat zie je niet vaak dat Amerika in maart al aan de markt is en zeker niet voor een prijsniveau tussen de 14 en 16 euro. Dat hoeft nog geen voorbode te zijn voor een sterke lente, want als de Canadese productie op gang komt moet je nog maar afwachten hoe groot de vraag is, maar de start van het seizoen is in elk geval goed."


Marcel van der Pluijm en Niels Ammerlaan

"Naast de paprika's exporteren we een gevarieerd pakket. Zo waren vorig jaar de aubergines erg duur. Dit jaar liggen de prijzen op een vriendelijker niveau en is de export vlot doorgelopen. Ook is er links en rechts vanuit Amerika al vraag naar Hollandse asperges en hebben we de eerste Hollandse pepers alweer geƫxporteerd. Gecombineerd met artikelen als rabarber, witlof en Italiaanse sla kunnen we zo onze klanten een gevarieerd pakket aanbieden."


Demian en Niels

Voor meer informatie:
Marcel van der Pluijm
Feeling Fresh
Mob: (+31) 653372891
marcel@feelingfresh.nl
www.feelingfresh.nl