Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mucci Farms en BrightFarms worden Cox Farms

Amerikaanse kwekerijen gaan op in nieuwe teeltbedrijf

De afgelopen jaren investeerde de Amerikaanse investeerder Cox Enterprises al ettelijke miljoenen in de kwekerijen Mucci Farms en BrightFarms. Gisteren kondigden ze aan deze activiteiten voort te zetten onder de naam Cox Farms. Het bedrijf is bovendien op verder overnamepad.

Aan het hoofd van het bedrijf komt Steve Bradley als president te staan, die al meerdere decennia bij Cox werkt. Hij was ook betrokken bij de eerste investering van Cox in glastuinbouw, in 2018, toen nog gedaan onder de noemen 'Cleantech'.

"Sindsdien hebben we veel geleerd over de sector, de kansen ervan en het positieve effect dat deze kan hebben op mens en planeet. Door kassen te bouwen kunnen we stabiel produceren met minder gebruik van land, water en brandstof, en hebben we geen schadelijke chemicaliƫn of pesticiden nodig. Dat is toonaangevend voor wat erin de landbouw kan worden bereikt."

Mucci Farms kent het hoofdkantoor in Canada en teelt op meer dan 100 hectare vruchtgroenten als tomaat, paprika, komkommer, aubergine, en aardbeien. Ze zijn ook actief in sla, al is BrightFarms daar een veel grotere speler in. De afgelopen jaren hebben beide bedrijven sterke groeiambities uitgesproken en dat is waar investeringsbedrijf Cox Enterprises om de hoek kwam kijken.

Het nieuw opgerichte bedrijf zegt jaarlijks 360 miljoen pond groenten en fruit te leveren en een gezamenlijke omzet van meer dan $1 miljard te gaan halen. Daarbij zijn meer dan 2,500 werknemers betrokken. Of de namen Mucci en BrightFarms blijven bestaan, en hoe de verkoop eruit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Voor meer informatie:
Cox Enterprises
www.coxsrreport.com

Publicatiedatum: