Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitvoeringspact voor logistiek knooppunt Mainport Rotterdam en Greenport West-Holland

De Provincie Zuid-Holland, het Havenbedrijf Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan samen voor het logistieke knooppunt Mainport Rotterdam en Greenport West-Holland een meerjarig uitvoeringspact opstellen. Uniek in de aanpak is dat Rijk en regio al voor de besluitvorming heeft plaatsgevonden samen op zoek gaan naar mogelijkheden om samen te investeren in een duurzaam en toekomstbestendig knooppunt, zo melden de partners.

Het Realisatiepact tussen Rijk en regio zal met regionale partners opgesteld, gefinancierd en uitgevoerd worden. Het Realisatiepact Rotterdam e.o. is gebaseerd op reeds bestaande akkoorden, onderzoeken, visies, agenda's en strategie├źn die de verschillende stakeholders in de afgelopen periode hebben ontwikkeld. Het doel is samenhang en synergie te behalen, projecten verder te brengen en een brug te slaan tussen uitvoeringsagenda's en plannen van alle stakeholders. Het pact zal worden omgeven met concrete projecten, inclusief financieringsarrangementen en realisatieplanning.

Het Realisatiepact zal impact hebben op de gehele vaak nationale en internationale goederenvervoercorridors, oftewel de grote logistieke stromen van Zuid-Holland naar het (Europese) achterland en vice versa. Duurzame en betrouwbare logistiek over de weg, spoor en het water is van cruciaal belang voor de Nederlandse economie en concurrentiepositie.

Met Rotterdam als grootste Europese internationale overslaghaven en de Greenport West-Holland als Europa's belangrijkste verscluster, is een uitmuntend logistiek ecosysteem vereist om dit versnetwerk optimaal te laten functioneren. Een betrouwbare en gezonde voedselvoorziening -gebaseerd op brede welvaart, een eerlijke en aantrekkelijke arbeidsmarkt, leefbaarheid als ontwerpprincipe en een innovatieve vers- en transportsector- is de basis voor een stevige positie voor nu en in de toekomst.

Namens alle partners zullen Michiel Jak als onafhankelijk regisseur en Marcel Michon van adviesbureau Buck Consultants International het opstellen van het Realisatiepact mogelijk maken en in goede banen leiden. Het streven is rond deze zomer het concept Realisatiepact en de eerste concrete projectvoorstellen op te leveren. Besluitvorming over de financiering vindt plaats in november (BO MIRT Goederenvervoerscorridors).

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: