Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Optimisme op de gasmarkt

Dinsdag ging er weer een hap van de gasprijs af, maar duidelijk is dat de markt zich momenteel grillig gedraagt. Van een gestaag dalende noch van een gestaag stijgende lijn in sprake.

De TTF-daggasprijs opende woensdag op 27,15 euro per megawattuur. De EPEX-dagprijs voor elektriciteit komt voor woensdag uit op 73,8 euro per megawattuur.

In een weekupdate wijzen ze bij energiehandelsplatform Powerhouse op wind en zon als veroorzakers van grillige kortetermijnprijsontwikkelingen en zien ze druk ontstaan op de langetermijnprijzen. Er is namelijk sprake van optimisme op de gasmarkt.


TTF-gasprijs contract april 2024 t/m 26 maart 2024. Klik hier voor actuele cijfers.

In een update van energieleverancier ENGIE onder meer aandacht voor de olieprijs. Mocht u het nog niet aan de pomp gemerkt hebben (wat haast onmogelijk is met bijna steevast weer prijzen van boven de 2 euro voor een liter benzine), dan wijzen de energiespecialisten er wel op: de olieprijs zit in de lift. De olieprijs lijkt zelfs voor de derde maand op rij hoger te gaan sluiten, stelt men bij ENGIE. Op een positieve noot stelt men wel: Als de prijs wat doorstijgt wordt het steeds interessanter voor deze landen om de productiebeperkingen wat af te zwakken.