Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ExPa-Frucht

"Veel Duitse retailketens zijn overgestapt van Spaanse naar Griekse aardbeien"

"Het aardbeienseizoen in Griekenland is dit jaar bijzonder goed van start gegaan", zegt Christian Vogelsang, inkoper en verkoper bij ExPa-Frucht in Ottobrunn. "We hebben sinds het begin van het seizoen continu voldoende aardbeien ontvangen en ook de vraag was gedurende het hele seizoen zeer positief. Dit laatste is voornamelijk te danken aan de relatief zachte winter. Ondertussen waren de prijzen tot week 10 aanzienlijk hoger dan vorig jaar, wat te wijten was aan het feit dat de vraag groter was dan vorig jaar met bijna dezelfde aanvoer. Sinds week 11-12 heeft de prijs zich echter gestabiliseerd op het niveau van vorig jaar."


Beschermde aardbeienteelt

De Griekse aardbei heeft zich de afgelopen jaren door haar uitstekende kwaliteit en constant groeiend volume sterk in de markt gevestigd. "Vanwege de waterproblematiek komt de Spaanse aardbei steeds meer onder vuur te liggen. In Griekenland daarentegen is er over het algemeen voldoende regenval en genoeg water in de reservoirs. Het waterbeheer voldoet daarmee aan de huidige normen. Dit heeft er ook toe geleid dat veel retailketens in de afgelopen jaren zijn overgestapt van Spaanse naar Griekse aardbeien. Tot overmaat van ramp was er dit jaar veel regenval en de bijbehorende kwaliteitsproblemen in Spanje."


Het smakelijke en lang houdbare ras Victory en de aromatische Arwin veroveren de Duitse markt

Hoogseizoen staat voor de deur
Het klassieke hoogseizoen voor Griekse aardbeien concentreert zich nog steeds op de afzetmaanden april en mei. Vogelsang: "Ook tijdens het Duitse aardbeienseizoen houden veel retailketens een dubbel spoor aan. Normaal gesproken proberen we de handel tot medio-eind juni Griekse aardbeien aan te bieden. Daarna zijn er weliswaar nog steeds Griekse aardbeien beschikbaar, maar op een gegeven moment wordt het te heet om kwalitatief goede aardbeien te kunnen aanbieden. De komende twee tot drie maanden verwachten we nog steeds stabiele volumes en kwaliteiten", aldus Vogelsang.

ExPa-Frucht behoort tot de belangrijkste importeurs van aardbeien, kersen en asperges uit Griekenland.

Voor meer informatie:
Christian Vogelsang
ExPa-Frucht GmbH
Finsinger Feld 5
85521 Ottobrunn - Duitsland
Tel. +49 (0)89 720 18 87 80
info@expa-frucht.de
www.expa-frucht.de

Publicatiedatum: