Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samskip lanceert nieuwe dienst Spanje-VK-Rotterdam

Samskip introduceert een shortsea-containerdienst die de havens van Santander, Tilbury en Rotterdam met elkaar verbindt. Deze dienst biedt klanten in heel Spanje de betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheidsvoordelen van intermodaal transport, met ondersteuning van toegewijde lokale klantenservice.

De nieuwe dienst wordt gelanceerd vanuit Rotterdam op dinsdag 2 april en biedt klanten een wekelijkse shortsea-optie van Spanje naar Tilbury en Rotterdam. Deze optie blijft zeer concurrerend qua kosten ten opzichte van alternatieven zoals weg-veerboottransport, terwijl het een grotere betrouwbaarheid biedt en aanzienlijk lagere CO2-uitstoot per ton per mijl realiseert.

"Met een stevige lokale aanwezigheid in Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk, en nu ook met ons nieuw geopende kantoor in Bilbao, Spanje, hebben we onze groeistrategie op het Iberisch schiereiland versterkt. Hierdoor zijn we uitstekend gepositioneerd om het type dienstverlening te bieden waar Samskip om bekend staat," aldus Ólafur Orri Ólafsson, Hoofd Netwerkoptimalisatie & Iberisch Handelsverkeer.

"Deze nieuwe dienst, die Noord-Spanje verbindt met het economische gebied van Londen en het logistieke knooppunt van Rotterdam, zal onze klanten aanzienlijk verbeterde betrouwbaarheid bieden in vergelijking met de huidige mogelijkheden in de Golf van Biskaje. De nieuwe BMT Santander-terminal, gelegen binnen de natuurlijke baai van de haven van Santander, geeft ons een aanzienlijk voordeel langs de beruchte stormachtige noordkust, aangezien de terminal beschermd is en continu kan opereren, zelfs bij zeer hoge wind."

Javier Fontaneda, Country Customer Experience Manager, Samskip S.L.: "Met deze nieuwe dienst breiden we als Samskip onze aanwezigheid in het VK uit, waarbij we in staat zijn om onze klanten zowel een oost- als westkustdienst te bieden. Tegelijkertijd bieden we een directe verbinding van Santander naar Rotterdam, en kunnen we Rotterdam gebruiken als een overslaghaven om onze diensten met de rest van Europa te verbinden. Dit is opnieuw een stap voorwaarts in ons streven om klanten een verbeterde deur-tot-deur dienstverlening naar het VK en Europa te bieden."

Voor meer informatie:
Samskip
Waalhaven Oostzijde 81 - Haven nr. 2203
3087 BM Rotterdam
Tel.: +31 88 400 1000
rotterdam@samskip com

Publicatiedatum: