Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste open dag in 13 jaar smaakt naar meer voor Agro Care

Afgelopen week waren de 'Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen' in Noord-Holland. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat bedrijven in de regio de kans biedt om hun deuren te openen voor geïnteresseerde bezoekers. Het doel van deze dagen is de lokale omgeving kennis te laten maken met de verscheidenheid aan bedrijven maar ook om contact te leggen tussen werkzoekenden en werkgevers. Agro Care was een van de tuinbouwdeelnemers en doet verslag van de dag.

Na 13 jaar geen open dag te hebben gehad besloot de grote tomatenteler om zaterdag 23 maart Wagenpad 11 in Middenmeer open te stellen voor publiek. Het doel was om open te gaan voor mensen die geïnteresseerd zijn in een functie bij het bedrijf hebben ze bij Agro Care gecombineerd met het openstellen voor familie, vrienden en mensen uit de omgeving die graag eens een kijkje willen nemen bij een glastuinbouwbedrijf.

Huisvesting
Om mensen een kijkje van het hele bedrijfsproces te geven was er een looproute uitgezet. In de verwerkingsruimte konden mensen d.m.v. een fotocollage zien hoe de huisvesting die er bij het bedrijf is gebouwd er van binnen uitziet. In deze tijd van woningnood vindt Agro Care het belangrijk om te zorgen voor goede kwaliteit huisvesting en de druk op de woningmarkt in de kop van Noord-Holland te verminderen. Daarnaast was de weeglijn in werking en liet men een robocar door de op- en afduwer gaan zodat mensen ook echt het werkproces konden zien.

Tomatenverkoop voor het goede doel
Nadat de verwerkingsruimte doorgelopen was kwamen de mensen in de corridor terecht,
hier stond ECW natuurlijk om meer uitleg te geven over de energiebronnen die nodig zijn voor de glastuinbouw en hoe ze dit als Agriport gezamenlijk zo duurzaam mogelijk proberen op te pakken. Naast deze bedrijven was er een stand ingericht met informatie van Harvest House en zijn tomaten verkocht voor het goede doel. Het doel was Dailisay Recovery, een stichting die mensen met een eetstoornis en hun familie bijstaat en een helpende hand biedt.

Kijkje in de kas
Voordat mensen een kijkje konden nemen in de kas stond er eerst een heerlijk kop tomatensoep voor ze klaar verzorgd door de Meerhoeve, uiteraard gemaakt met Agro Care-tomaten. Daarna was er uitleg van de teelt, konden mensen een kijkje nemen hoe het eraan toe ging in een hommelbox en konden ze een kas betreden die speciaal opengesteld was voor deze dag.

Als laatste werden de mensen via de waterruimte naar het energiecentrum geleid waar ook het stukje water en energietechniek uitgelicht werd. Ook hier weer een hoop nieuwe informatie en mensen kwamen ook zelf met vragen die beantwoord werden door mensen van onze technische dienst.

De mensen die op bezoek kwamen waren dus wel een paar uur zoet en kregen een hoop informatie en indrukken te verwerken. Van de mensen die terugkwamen kregen de mensen van Agro Care alleen maar positieve berichten en complimenten over de goede organisatie. Met een goed gevoel kijkt men terug op deze dag. "We gaan deze dag in de toekomst zeker herhalen."

Voor meer informatie:
Agro Care
info@agrocare.nl
www.agrocare.nl

Publicatiedatum: