Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Stroom heeft steeds minder waarde voor de markt

De elektriciteitsprijs duikt vandaag om 12u weer richting 0. De gemiddelde EPEX-dagprijs ligt (daardoor) ook weer een stuk lager dan maandag: 66,9 euro per megawattuur.

De TTF-gasprijs steeg maandag lichtjes door tot bijna 28,5 euro per megawattuur voor het aprilcontract. De daggasprijs opende dinsdagochtend op 27,9 euro per megawattuur.


TTF-gasprijs contract april 2024 t/m 25 maart 2024. Klik hier voor actuele cijfers.

"Salderen is het zelfde als in je broek plassen in de winter. Het voelt even lekker, maar uiteindelijk krijg je het nog kouder." Die sprekende vergelijking komen we tegen bij een plaatje met elektriciteitsprijzen en een item over salderen. Nu is het nog fijn dat salderen nog even mag, maar op de lange termijn zorgt het voor ongemak, stelt Dennis van der Meij van Solar-engineering op LinkedIn. Zijn opvallende vergelijking levert een energiediscussie op.

Hij wijst erop dat zelf opgewekte elektriciteit steeds minder waarde heeft voor de markt. Alle zonnepanelen en windmolens leveren bij gunstig weer tegelijk zoveel op dat de markt het niet aan kan. Reden voor bedrijven om steeds vaker ook naar batterijopslag te kijken.