Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ton Kanters – Gezonde Genieten Schijndel

Groenteverkoop in de lift na verbouwing

Tholen - De verbouwing van de winkel in Schijndel had onbedoeld een leuk neveneffect waardoor de gemakswinkel toch ook een echte groentewinkel is. Hoewel de verbouwing erop erop gericht was meer koelruimte te creëren voor de gezond-genieten gemaksproducten van Ton Kanters, kregen ook groenten een plekje in de koeling. De verkoop van groenten kreeg hierdoor een onverwachte boost. "Ik blijf ook nog groenteman," vertelt eigenaar Ton Kanters met een lach.

Team van Ton Kanters voor de winkel in Schijndel, archieffoto

De verkoop van losse groenten stond onder druk. "Ik had eigenlijk gedacht dat we binnen een paar jaar afscheid zouden nemen van groenten in onze winkel. Dat gaat zoals het er nu uitziet niet gebeuren", vertelt hij. Waar de hernieuwde belangstelling voor groenten vandaan komt, daar kan hij niet precies de vinger op leggen. "De kwaliteit wordt beter behouden, maar ik denk dat het totaalplaatje gewoon beter is, de presentatie, de routing enzovoort."

Groenteverkoop kreeg een boost na de verbouwing

Ton Kanters positioneert zich al jaren niet meer als een groenteman, maar als een gezonde gemakswinkel, waarbij hij niet alleen met maaltijden, gesneden groenten en rauwkosten inspeelt op gemak, maar met heel veel meer producten en concepten. Voor ieder moment van de dag is een breed assortiment beschikbaar, van ontbijtsapjes tot desserts, van catering tot smulboxen 24/7 uit de foodautomaat en specials als sapkuren, fruitmanden, werkfruit, budgetdeals, maaltijdbezorgservice.

Veel variatie in gezond gemak

Ton: "We hebben twee winkels met ieder een eigen keuken. In Vught maken ze de soepen, repen en toetjes, branden ze nootjes en doen de vlees voorbereidingen. In Schijndel maken ze alle maaltijden, salades, smoothies, wraps, pastsalades, broodjes, pizza's, pokebowls, toastsalades, gesneden groenten en slabowls. Onze chauffeurs rijden iedere dag tussen de winkels op en neer om alles te verdelen. Zo werken we met zijn allen samen om onze lekkere verse producten altijd voorradig te hebben."

Ton Kanters Gezonde Genieten heeft productiekeukens in Vught en Schijndel

Het is allemaal gegroeid vanuit de groentewinkel in Schijndel waar begin dit jaar nog meer koelruimte is gerealiseerd om het assortiment mooi te kunnen presenteren. Ook aan de productie kant heeft Ton Kanters kunnen optimaliseren door een nieuwe verpakkingsmethode. Ton: "Zowel het verpakkingsmateriaal als de wijze van verpakken is verbeterd. Alle bakjes zijn nu van dezelfde soort, wat een mooiere uitstraling geeft. Ook zijn ze langer houdbaar, zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Dat geeft ons meer ruimte doordat we grotere batches kunnen produceren en we minder last hebben van derving. Sinds we zijn overgegaan naar het nieuwe procedé is derving te verwaarlozen."

Verleidelijk paasontbijt

Beide gezond genieten winkels lopen goed. Lange tijd hielden consumenten de hand op de knip, maar de laatste maanden geven ze weer makkelijker uit merkt hij. Met Pasen in aantocht kunnen ze volop acties doen. "In onze winkel in Schijndel loopt dat door Paaspop in Schijndel helaas altijd wat minder hard vergeleken met de kerstperiode, maar in onze winkel in Vugt krijgen we al veel bestellingen binnen en verwacht ik dat we net als andere jaren goed zullen scoren", besluit Ton.

Voor meer informatie:
Ton Kanters Gezond Genieten
Hoofdstraat 69 B
5481 AB Schijndel
+31 (0)73 303 0401
info@tonkanters.nl
www.tonkanters.nl