Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"ons lijntje met de industrie was een aantal jaren heel dun"

Tankbouwers genoten van internationale glastuinbouwavonturen

Arma Tankbouw bestaat dit jaar 50 jaar. In een serie terugblikken staat men ook stil bij de tijd waarin het bedrijf een gat in de markt vond in de glastuinbouwsector. Midden jaren negentig was dat, onder leiding van wijlen Wim Groeneveld. We lezen op LinkedIn:

"In die periode kreeg Arma er een aantal jaren een extra markt bij; in de glastuinbouw was door schaalvergroting veel behoefte aan verticale warmtebuffers. Maar er waren in die markt geen bedrijven actief met de benodigde engineering kennis en specialistische bouwmethodes voor de steeds groter wordende tanks.

De toenmalige eigenaar was met een ander bedrijf al jaren in de tuinbouw actief en sprong dus met Arma in dit gat. Omdat de tuinbouw zo enorm 'booming' werd was ons lijntje met de industrie een aantal jaren heel dun. Het was een tijd waarin we van veel internationale avonturen genoten hebben en we ook regelmatig de 'grote plas' overgingen naar de VS en Canada.

Deze periode heeft ons vanwege samenwerking met veel verschillende partners veel kennis en ervaring opgeleverd ten aanzien van concepten van warmtebuffering en diffusorsystemen.

We hebben deze markt na een aantal jaren al weer losgelaten, omdat deze voor ons te instabiel was en onze toegevoegde waarde steeds minder werd. Maar we hebben er mooie herinneringen aan overgehouden die we blijven koesteren."

Publicatiedatum: