Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-prijsmonitor week 12

Scherpe acties met komkommer

Tholen - Komkommer is bij 3 van de 6 supermarkten in de aanbieding en die zijn scherp met prijzen tussen de 0,59 en 0,75 ten opzichte van de gemiddelde prijs van 1,00 euro. De prijzen voor komkommer liggen in 2024 overigens flink lager dan in 2023 deze tijd.

De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

De prijs van avocado bij Dirk ligt met 1,19 weer boven de euro. PLUS houdt de prijs van avocado op 1,25 euro al een aantal weken laag door een lager lopend '2 voor 1'-aanbieding. Bij andere supermarkten ligt de prijs flink hoger, tussen de 1,45 euro en 1,49 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Alle supermarkten die we monitoren houden de bloemkoolprijs op het reguliere niveau en ruim boven de 2 euro, behalve Dirk die net daaronder blijft (1,99 euro). PLUS is met bijna 3 euro de duurste.

Klik hier voor een vergroting

Ook voor Galia hanteerden de supermarkten in de afgelopen week de reguliere prijzen. Dekamarkt laat de prijs 10 cent stijgen naar 2,79 euro en is de duurste aanbieder.

Klik hier voor een vergroting

De prijzen voor 2 kg handsinaasappelen blijven bij elkaar liggen met overal de reguliere prijzen.

Klik hier voor een vergroting

Bij 3 van de 6 supermarkten is komkommer flink in de aanbieding. Dirk geeft het meeste voordeel met 0,59 euro per stuk. De aanbieding van komkommer bij Dekamarkt is 0,70 euro. Dij Albert Heijn kost een komkommer 0,75 cent. Plus, Jumbo en Hoogvliet hanteren de vaste prijs van 1,05 euro.

De gemiddelde komkommerprijs ligt overigens flink lager dan in 2023. Vorig jaar steeg de gemiddelde komkommerprijs eind januari sterk en begon begin april te dalen.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.