Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgisch peulvruchtenseizoen gestart met eerste boterbonen

Het lokale peulvruchtenseizoen is vanmorgen van start gegaan bij BelOrta met de verkoop van de eerste boterbonen. De eerste kisten van deze peulvruchten werden door teler Paul Hermans en zijn vrouw Brigitte Grepdon aangevoerd en aangekocht door Belgian Fresh Food uit Antwerpen.

De eerste boterbonen verschenen vanmorgen op de klok en BelOrta verwacht dat ze beschikbaar zullen blijven tot en met half oktober, met een piek tijdens de zomermaanden. Hoewel de boterboon oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Afrika, worden ze nu ook met succes geteeld in België. De nieuwe oogst zal voornamelijk in kleinverpakkingen te vinden zijn in Belgische supermarkten, al worden ze ook vaak los aangeboden door lokale detailhandelaren.

"Boterbonen zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan diverse gerechten, maar ze zijn ook een goede bron van vezels, eiwitten en vitamine C. Met hun goudgele kleur en romige smaak zijn ze een variatie op de traditionele groene bonen. Bonen zijn veelzijdige ingrediënten die perfect passen in zowel warme als koude gerechten.

Naast de boterbonen zullen ook de sperziebonen, snijbonen, tuinbonen in de loop van het voorjaar volgen.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: