Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische teler opent eigen demofaciliteit

Op 20 maart 2024 is er het nieuwe innovatiecentrum in de glastuinbouwfaciliteit van Costa in Australië officieel geopend. Marc Werner, CEO van Costa, en Algemeen Manager Verticale Tuinbouw Manpreet Sidhu knipten het lint voor het centrum door.

In het innovatiecentrum worden bijna 30 nieuwe soorten en rassen van producten getest om te kijken of ze als commerciële groenten- en fruitproductlijnen gebruikt kunnen worden. Dit betreft populaire producten, zoals komkommers, maar ook nieuwe groenten- en fruitsoorten.

"Costa levert verse in kassen geteelde tomaten. We zijn blij dat we ons productaanbod kunnen diversifiëren en uitbreiden. We kijken ernaar uit om meer met onze klanten te delen over de voortgang van de onderzoeken," vertelt Marc.

Sinds 2005 heeft Costa meer dan €185 miljoen geïnvesteerd in de oprichting en uitbreiding van 40 hectare aan kassen. Deze kassen zijn verspreid over twee locaties in Guyra – Elm Street en New England Highway. "Dankzij dit centrum kunnen we nieuwe rassen voor klanten in Australië of andere landen ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Michael Toby
Costa Group
Tel: 03 8363 9000
info@costagroup.com.au
www.costagroup.com.au

Publicatiedatum: