Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse boeren protesteren in Londen tegen voedselimport en strenge etiketteringregels

Britse boeren zijn van plan om maandag met een konvooi van ten minste 50 tractoren naar het centrum van Londen te trekken om hun zorgen te uiten over kwesties zoals inferieure voedselimporten. Deze demonstratie, georganiseerd door Save British Farming, is van plan zich te verzamelen in de buurt van het Houses of Parliament in Westminster. Het protest heeft als doel de regering aan te sporen om strengere voedseletiketteringsregels te implementeren en de voedselveiligheidsmaatregelen van de natie te verbeteren.

De actie in het VK maakt deel uit van een bredere wereldwijde beweging, waarbij boeren uit verschillende landen hun ontevredenheid uiten door middel van protesten. Deze wereldwijde grieven variƫren van strenge regelgeving en escalerende kosten tot beschuldigingen van oneerlijke handelspraktijken.

Volgens Liz Webster, oprichter van Save British Farming, is de bijeenkomst in Londen bedoeld om agrarische kwesties in het middelpunt van de politieke discussie te houden, vooral met de aankomende verkiezingen. Het protest vertegenwoordigt de belangen van grote zachtfruitkwekers naast die van kleinschalige telers, en benadrukt een verenigde zorg over de hele landbouwsector. De afgelopen weken hebben ook soortgelijke demonstraties in andere Britse steden plaatsgevonden, waaronder Cardiff, Canterbury en Dover.

Bron: bnnbloomberg.ca

Publicatiedatum: