Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe eigenaar voor leverancier Canadese cannabis aan Europa

Curaleaf neemt Northern Green Canada (NGC) over. NGC is een vertical farm die een licentie heeft om cannabis te telen. Het bedrijf wil op de internationale markt uitbreiden middels haar EU-GMP-certificering. NGC werkt samen met Canadese telers om cannabisproducten te produceren en te distribueren naar zowel de binnenlandse als de wereldmarkt.

NGC is één van de weinige Canadese telers met een EU-GMP-certificering. NGC levert consequent kwalitatief goede THC aan de Duitse markt. THC is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Omdat cannabis onlangs verwijderd is van de lijst van verdovende middelen wordt verwacht dat het bedrijf zal groeien. NGC levert steeds meer aan Australië en Nieuw-Zeeland, die de snelst groeiende cannabismarkten ter wereld zijn.

NGC is een belangrijke leverancier van het Four20-merk van Curaleaf. Het bedrijf kan door NGC te integreren zijn Europese marges aanzienlijk verhogen in Noord-Amerika, Europa en Australazië (Australië/Nieuw-Zeeland).

Dankzij de deal kan Curaleaf International cannabis blijven leveren aan Europa. Zo verkrijgt het bedrijf een goede positie in de groeiende Duitse markt en blijft het bedrijf in Engeland. Het bedrijf breidt ook in Polen verder uit. Verder heeft de faciliteit van NGC voldoende ruimte om extra kweekruimtes te bouwen om de capaciteit te verhogen.

Boris Jordan, uitvoerend voorzitter van Curaleaf: "De uitbreiding van Curaleaf is een belangrijke stap naar de Australië-Aziatische markten. Daardoor wordt het een wereldwijd cannabisbedrijf. Met de deal kan Curaleaf zijn positie in Europa behouden en de marges verhogen."

Juan Martinez, hoofd van Curaleaf International: "Met deze deal worden onze Portugese teelt- en verwerkingsactiva aangevuld. Die blijven we uitbreiden en ontwikkelen. We verwachten dat andere EU-landen het voorbeeld van Duitsland volgen in het bevorderen van hun medische cannabisprogramma's om de toegang voor patiënten tot cannabis te vergroten."

De deal wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2024.

Voor meer informatie:
Curaleaf
info@curaleaf.com
curaleaf.com

Publicatiedatum: