Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse komkommers als Lets verkocht in Letland

Naar aanleiding van een klacht heeft de Latvian Food and Veterinary Service (PVD) een inspectie uitgevoerd in een Maxima-supermarkt in Letland. Tijdens de inspectie is geconstateerd dat Poolse komkommers ten onrechte als producten uit Letland waren gelabeld. Volgens de PVD komen de komkommers uit Polen. De verkoper van de komkommers beloofde onmiddellijk de juiste etiketten toe te passen. Er is een procedure gestart. Bij inspecties in andere Maxima-supermarkten in Letland zijn geen vergelijkbare problemen geconstateerd.

De PVD voert regelmatig geplande en ongeplande controles uit. Tijdens deze controles wordt er speciaal gelet op de juiste etikettering van groenten, fruit, en aardbeien tijdens het voorjaar. In die periode wordt namelijk vaak een onjuiste herkomst van het land van herkomst aangegeven. De PVD wil de transparantie en integriteit waarborgen van lokale en geïmporteerde AGF-producten.

Bron: bnn-news.com

Publicatiedatum: