Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biotalys wil snel omzet generen met biofungicide

Biotalys, een bedrijf gespecialiseerd in op eiwit gebaseerde biocontrole oplossingen voor duurzame gewasbescherming, en Novonesis hebben een langdurige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Binnen deze samenwerking wordt Biotalys' eerste opbrengstgenererende biofungicide EVOCA NG geproduceerd en wereldwijd geleverd.

Biotalys en Novonesis hebben de ontwikkelingsfase van het productieproces voor EVOCA NG afgerond. Novonesis investeert om de productiecapaciteit op te schalen ter ondersteuning van de wereldwijde commercialisering.

De bedrijven worden ook commerciële partners in de distributie en verkoop van EVOCA NG voor bepaalde gewassen buiten de Verenigde Staten. Biotalys ontvangt een royalty (betaling) op de nettoverkoop van EVOCA NG door Novonesis voor alle gedekte gebieden. Het overeengekomen royaltypercentage is een premie voor de sector en laat zien dat de AGROBODY-technologie uniek is voor duurzame gewasbescherming. De werkzaamheid van de nieuwe werkingswijze is bevestigd via meerjarige veldproeven en door het toekennen van een aparte FRAC**-code voor EVOCA.

De bedrijven zullen toekomstige samenwerkingen verkennen met betrekking tot het AGROBODY-technologieplatform van Biotalys. Ook potentiële combinaties met de biocontrole technologie van Novonesis horen daarbij.

Kim Mueller Christensen, Vice President van Marketing en Business Development van Animal and Plant Biosolutions bij Novonesis: "We zijn blij dat we samen kunnen werken met Biotalys om een nieuw biofungicide met een nieuw actief ingrediënt op de markt te brengen. Met EVOCA NG kunnen we onze fermentatiecapaciteiten benutten om waarde toe te voegen aan de veelbelovende AGROBODY-technologie van Biotalys. We kijken ernaar uit om samen met Biotalys een ander nieuw biocontrol oplossing aan te bieden aan onze tuinbouwpartners over de hele wereld en om te helpen bij het vormgeven van een veiligere en duurzamere voedselteelt."

Kevin Helash, CEO van Biotalys: "We zijn blij samen te kunnen werken aan de productie van EVOCA NG, waardoor we de innovatieve AGROBODY-technologie kunnen introduceren bij onze wereldwijde klanten. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Biotalys, terwijl we de basis leggen voor toekomstige commerciële lanceringen van ons AGROBODY 2.0-technologieplatform."

EVOCA NG is een biofungicide met hetzelfde actieve ingrediënt als de eerste generatie EVOCA van Biotalys. Voor deze biofungicide is een geoptimaliseerd productieproces uitgevoerd. EVOCA en EVOCA NG hebben tot doel fruit- en groentetelers een effectief nieuw gewasbeschermingsproduct te bieden om de verwoestende schimmelziekten Botrytis en meeldauw te helpen beheersen.

De biocontrol sector is een snelgroeiend segment in de gewasbeschermingsmarkt. Naar verwachting is deze markt tegen 2029 meer dan €14 miljard waard. Biofungiciden zijn een belangrijk aandeel binnen dit groeiende segment. Het marktpotentieel is naar verwachting bijna €4,5 miljard.

Voor meer informatie:
Biotalys
Buchtenstraat 11
Gent 9051, Belgium
Tel: +32 (0)9 274 5400
info@biotalys.com
www.biotalys.com

Novonesis
Biologiens Vej 2
2800 Lyngby, Denmark
www.novonesis.com

Publicatiedatum: