Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Renske Dortland nieuwe coördinator regio Drenthe/Groningen bij Glastuinbouw Nederland

Renske Dortland uit Oldenzaal is sinds 1 maart 2024 gestart als regiocoördinator Drenthe/Groningen. Ze volgt in deze functie Harrie Vreman op. Renske voert deze taak uit voor Glastuinbouw Nederland vanuit LTO Noord. Daarnaast is zij ook beleidsadviseur bij LTO Noord.

Renske is haar loopbaan begonnen als 'vakgroepsecretaris' vollegrondsgroente en glastuinbouw bij WLTO in Haarlem, de voorloper van LTO Noord. Via allerlei omzwervingen kwam zij terecht bij waterschap Vechtstromen, waar Renske ruim twintig jaar heeft gewerkt aan o.a. de waterkwaliteit en -kwantiteit, voorlichting- en communicatieactiviteiten in de land- en tuinbouw en projecten als DAW en DuurSaam Glashelder. Vanuit het project DuurSaam Glashelder heeft ze met glastuinbouwondernemers te maken gehad en weet aardig wat er in de regio Drenthe/Groningen speelt op het gebied van water. Waarschijnlijk krijgt Renske nog een ander gebied in haar takenpakket, dit wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het afgelopen jaar heeft ze bij de Regieorganisatie GLB (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) als adviseur netwerk diverse samenwerkingsverbanden ondersteunt. Daar miste Renske het (directe) contact met de sector.

De vacature voor regiocoördinator kwam dus op een ideaal moment; een functie in de tuinbouwsector en in nauwe samenwerking met glastuinbouwondernemers. Waarin een belangenbehartiger een waardevolle bijdrage kan leveren aan de sector. Renske heeft volgens Glastuinbouw Nederland veel zin om samen met glastuinbouwondernemers, collega's en betrokken partijen aan de slag te gaan om verbinding te zoeken en uitvoering te geven aan regionale en provinciale ontwikkelingen.

Renske heeft Tuinbouw gestudeerd aan de HAS in Delft en Plantenveredeling en Gewasbescherming in Wageningen.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: