Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmte Vogelaer 2: "Besloten voorlopig beide putten af te sluiten"

In januari waren de boorwerkzaamheden voor de derde sectie van de injectieput afgerond bij het tweede project van Aardwarmte Vogelaer. Vervolgens moesten de buizen met cement worden vastgezet. Het cementeren is niet volgens plan verlopen, deelt men nu in een nieuwe update. Daaruit blijkt dat besloten is voorlopig beide putten af te sluiten.

Na het mislopen met cementeren is er nog een andere methode toegepast om het cement achter de liner te kunnen pompen. Het is daarbij niet gelukt om een stroming op gang te krijgen achter de liner. Het is daarmee aannemelijk dat er sprake is van een natuurlijke afsluiting tussen de aardlagen. Dit wordt momenteel verder onderzocht.

Het oorspronkelijke plan om vervolgens verder te gaan met de productieput kan nu ook niet doorgaan. Nu de putten voorlopig afgesloten zijn vindt er een evaluatie plaats en er wordt een plan gemaakt op welke wijze en wanneer de putten op een later moment kunnen worden afgemaakt.

Het project loopt naar verwachting een half jaar vertraging op. Dat betekent dat de eerste warmtelevering die voor deze zomer stond gepland, naar de winter verschuift.

Bron: Aardwarmte Vogelaer

Publicatiedatum: